فناوری‌های همگرا

معرفی گروه

گروه راهبردی فناوری‌های همگرا با هدف همکاری‌های تحقیقاتی مشترک در حوزه‌های مختلف علوم اعصاب، مهندسی ژنتیک، فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، فناوری نانو، ادوات الکترونیکی و فناوری کوانتوم از آبان ماه ۱۳۹۷ در دانشکده مهندسی برق زیر نظر ریاست دانشکده و با سرپرستی جناب آقای دکتر فردمنش شکل گرفته است. زیرگروه‌های مختلف این برنامه تاکید جدی بر تعریف پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه‌های مختلف فناوری‌های همگرا داشته و برای نیل به این مقصود، برنامه آموزشی منطبق بر این پژوهش‌ها تدوین نموده‌اند. در ادامه، خلاصه‌ای از ساختار گروه راهبرد فناوری‌های همگرا به همراه لیست اعضای هر گروه آورده شده است.

گروه راهبردی فناوری‌های همگرا شامل دو بخش اصلی برد گروه و زیرگروه‌ها است. برد گروه، مرجعیت اصلی هدف‌گذاری، تدوین برنامه‌ها و نظارت بر اجرای برنامه‌ها را بر عهده دارد. در حال حاضر، با توجه به پتانسیل‌های دانشکده مهندسی برق در حوزه‌های مختلف فناوری‌های همگرا، هشت زیرگروه (با ذکر اسامی مدیران این زیرگروه‌ها) به صورت زیر شکل گرفته است:

  • مهندسی اعصاب: آقایان دکتر کربلایی و دکتر قاضی‌زاده
  • ژنومیک / زیست‌شناسی مصنوعی: آقای دکتر خلج
  • ماشین‌های هوشمند: آقای دکتر باقری
  • تصویربرداری و الکترومغناطیس زیستی: آقای دکتر جاهد
  • ادوات بیوالکترونیک و الکترومغناطیس: آقای دکتر فردمنش
  • مخابرات زیستی و مولکولی: خانم‌ها دکتر نصیری کناری و دکتر میرمحسنی
  • مدار‌های زیستی همراه: آقای دکتر فتوت
  • فناوری کوانتوم: آقای دکتر صالحی


اعضای برد در حال حاضر شامل مدیران زیرگروه‌ها هستند. همچنین ۳۹ نفر از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق عضو زیرگروه‌ها هستند.

هر زیرگروه در دو بخش آموزشی و پژوهشی فعالیت دارد. در بخش پژوهش، اعضا با همکاری یک‌دیگر، اهداف تحقیقاتی زیرگروه را تعریف کرده و سعی در جذب گرنت‌های پژوهشی برای اجرای پروژه‌ها دارند. حسب آماده‌سازی دانشجویان برای فعالیت‌های تحقیقاتی، زیرگروه وظیفه دارد تا با ارایه دروس مناسب، دانشجو را با فعالیت‌های پژوهشی آماده سازد.

برنامه‌های آموزشی

برنامه آموزشی تصویربرداری و الکترومغناطیس زیستی
برنامه آموزشی مهندسی اعصاب
برنامه آموزشی مدارهای زیستی همراه
برنامه آموزشی فناوری کوانتوم
برنامه آموزشی ادوات بیوالکترونیک و الکترومغناطیس
برنامه آموزشی مخابرات زیستی و مولکولی
برنامه آموزشی ژنومیک/زیست شناسی مصنوعی
برنامه آموزشی ماشین‌های هوشمند