شاخهها (گرایشها)ی مهندسی برق
شاخه الکترونیک
شاخه سیستمهای انرژی الکتریکی
سیستمهای انرژی جهت تبدیل انرژیهای موجود در طبیعت (به شکل اولیه) به انرژیهای قابل مصرف، برای نیل به اهداف بشر، تکامل یافتهاند. انرژیهای موجود در طبیعت شامل: سوختهای فسیلی (مثل نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی)، انرژیهای تجدیدپذیر (مثل بادی، خورشیدی، آبی و زمین گرمایی) و انرژی هستهای هستند. از میان انرژیهای قابل مصرف، انرژی الکتریکی به علت سهولت انتقال، کنترل و تبدیل به دیگر انرژیها و به عنوان یکی از با کیفیتترین و مطمئنترین انواع انرژی، جایگاه ویژه و منحصربهفردی پیدا کرده است؛ به طوری که امروزه انرژی الکتریکی به عنوان انرژی محرک در کاربردهای مختلف صنعتی از سیستمهای مخابراتی و کامپیوتری گرفته تا کورههای ذوب فلزات و صنایع بزرگ به کار گرفته میشود. گرایش سیستمهای انرژی الکتریکی (قدرت) در مهندسی برق به کلیه مسائل مرتبط با تولید، انتقال، توزیع و تبدیل انرژی الکتریکی به شکل قابل استفاده توسط مصرفکنندگان اختصاص دارد. پیشرفت سریع تکنولوژی و به کارگیری ادوات و سیستمهای حساس کامپیوتری در تجهیزات صنعتی، نیاز به تأمین مطمئن، با کیفیت و قابل رقابت انرژی از یک طرف و استفاده از تولیدهای پراکنده و اتصال به شبکههای فرامرزی از طرف دیگر، سیستمهای کلاسیک قدرت را با مسائل پیچیده جدیدی نظیر سیستمهای جدید مدیریت در بازار برق، پایداری و امنیت شبکه بههمپیوسته، برنامهریزی، بهرهبرداری، کنترل بهینه شبکه، پایایی شبکه، کیفیت برق و برنامهریزی بهرهبرداری بر اساس برداشت اطلاعات بههنگام از تجهیزات فشار قوی مواجه ساخته است. به منظور تأمین نیروی متخصص در زمینههای مختلف سیستمهای قدرت و انرژی، دانشجویان در این گرایش با مسائل مختلف زیر آشنا میگردند:
دروس کارشناسی مهندسی برق- گرایش (سیستمهای انرژی الکتریکی)، علاوه بر آشنا نمودن دانشجویان با این سیستم گسترده و در حال رشد، آنان را برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در مهندسی برق آماده میسازد. دروس تخصصی این گرایش مشتمل بر ۲۴ واحد درسی و پروژه است و دانشجویان علاقهمند به آشنایی بیشتر با مباحث مربوط به این گرایش میتوانند در دروس متنوعی که قرار است از این پس ارائه شوند ثبت نام نمایند. در کشور ما که سرزمینی سرشار از منابع انرژی است بهترین راه مصرف و یا مبادله انرژی تبدیل آن به انرژی الکتریکی میباشد، این تخصص جایگاه و نقش ویژهای را در توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان ایران ایفا مینماید و با توجه به رشد سریع این صنعت در کشور زمینههای اشتغال فراوانی برای فارغالتحصیلان این گرایش در بخش دولتی، تعاونی و خصوصی به وجود آمده است.
شاخههای مخابرات (سیستمها و شبکههای مخابراتی - مایکروویو و فوتونیک)
با توجه به نقش روزافزون ارتباطات و انتقال اطلاعات در زندگی بشری و نیز تنوع صنایع مخابراتی در داخل کشور، تربیتکارشناسانی متخصص در زمینههای شناخت نحوه عملکرد و چگونگی نگهداری و بهرهبرداری، تجزیه و تحلیل و طراحیسیستمهای مخابراتی از اهمیت بهسزایی برخوردار است. در مجموعه کارشناسی مخابرات تحت عناوینی همچون سیستمهای مخابراتی،پردازش سیگنال، آنتن، میدانها و امواج، انتشار امواج، خطوط انتقال، مایکروویو، سوئیچینگ الکترونیک، سیستمهای تلویزیون، مخابرات نوری، شبکههای مخابرات کامپیوتری، رادار و مخابرات ماهوارهای، دانشجویان مسائل و فنون انتقال اطلاعات در سیستمهای رادیویی، کابلها و فضا را مورد مطالعه قرار داده و علاوه بر آن درباره قطعات، مدارها و سیستمهای مختلفی که در مخابرات به کار برده میشود آموزش میبینند.
دروس کارشناسی گرایش مخابرات علاوه بر آشنا نمودن دانشجویان با اصول گرایش مخابرات، به گونهای برنامهریزی شدهاند تا دانشجویان را برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر نیز به نحو مطلوب آماده نمایند. برنامه تخصصی اجباری این گرایش مشتمل بر ۲۴ واحد درسی است. البته دانشجویانی که علاقمند به آشنایی بیشتر با مطالب این گرایش میباشند، میتوانند علاوه بر این دروس، در دروس مقطعکارشناسی ارشد گرایش مخابرات نیز به صورت اختیاری ثبتنام نمایند.
شاخه کنترل و سیستمهای دینامیکی
شاخه سیستمهای دیجیتال
شاخه مهندسی پزشکی
آخرین بهروزرسانی: 20 / 3 / 1403