معرفی پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته شریف


 این پژوهشکده فعاليت خود را در تابستان ١٣٨٠ با حمايت رئیس وقت دانشگاه، آقای دکتر سعید سهراب پور آغاز نمود.با گذشت 22 سال از راه اندازي مركز تحقيقاتي فنّاوري‌ اطلاعات و ارتباطات پيشرفته (AICT) و آموزش و تربيت بيش از 400 نفر از دانشجويان و فارغ التحصيلان دانشگاه صنعتی شريف و ديگر دانشگاه­های کشور در راستای تحقق بخشيدن به اهداف اوليه خود و نيز   ايجاد بنگاه­های دانش بنيان در زمينه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)، در ارديبهشت ماه سال ١٣٨٢ اقدام به راه اندازي مركز رشد فنّاوری‌های پيشرفته دانشگاه نمود. هم اکنون مركز  فاوا با مجوز   قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیش از 200 نفر نيروي متخصص همکار و 14 نفر کادر اداری و خدماتی در پروژه‌های کلان ملی مانند کارت هوشمند سوخت، شبکه ملی اطلاعات، داده های باز، و دولت همراه به فعالیت خود به عنوان برترین مرکز تحقیقاتی  فاوای دانشگاهی کشور ادامه می دهد.
در طی دو دهه فعالیت پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پيشرفته، این پژوهشکده موفق به ارائه آموزش‌های حرفه ای به بيش از سی هزار نفر از دانشجويان و فارغ التحصيلان دانشگاه   صنعتی شريف و ديگر دانشگاه­های کشور در راستای تحقق بخشيدن به اهداف اوليه خود و نيز ايجاد فناوری‌های مورد نیاز کشور و شرکت های دانش بنيان در زمينه فناوری اطلاعات و ارتباطات ،اینترنت اشیاء، رایانش ابری، علوم داده و هوش مصنوعی، شده است. این پژوهشکده با بیش از ۲0 فناوری کلیدی در این مرکز توسعه یافته، بیش از 50 شرکت دانش بنیان حاصل فعالیت های ارتباط با صنعت این مرکز بوده است و در سال 1393 به عنوان مرکز برتر تحقیقات مهندسی کشور توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب گردیده است. پژوهشکده تحقیقاتی فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف به عنوان بازوی توانمند دانشگاه صنعتي شریف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات،اینترنت اشیاء، رایانش ابری، علوم داده و هوش مصنوعی، ماموريت اصلي خود را پاسخگويي به نيازهای فعلی و آتی کشور در اين عرصه دانسته و با تربيت نيروی انسانی متخصص و کارآمد و همچنين انجام پژوهش‌های بنيادی، کاربردی و توسعه‌ای، تمامی تلاش خود را جهت دسترسی و ارتقاء سطح فناوریهای مرتبط به کار می‌گيرد.
Responsive Image
Responsive Image
Responsive Image

سیر تکامل پژوهشکده فاوا پیشرفته  دانشگاه صنعتی شریف

Responsive Image

پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته  تاسیس ۱۳۸۰
 

مبلغ بودجه دریافتی از دانشگاه از ابتدای تاسیس: صفر ریال


دارای مجوز قطعی از وزارت عتف (مرکز تحقیقاتی نوع ۲)


تاسیس یا همکاری در تاسیس:

 
  • مرکز رشد فناوری های پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف (SATI)
    ۱۳۸۲

  • دانشگاه مجازی مهرالبرز (اولین دانشگاه مجازی کشور)
    ۱۳۸۳

  • مرکز نوآوری فناوری اطلاعات و ارتباطات شریف (ICTIC)
    ۱۳۹۳

  • پژوهشکده غیر انتفاعی نوین شهر معنوی ثامن (مشهد)
    ۱۳۹۳

  • مرکز نوآوری هوش مصنوعی شریف (AI2C)
    ۱۳۹۸

  • مرکز تحقیقاتی مهندسی اعصاب و علوم شناختی شریف
    ۱۳۹۹

Responsive Image
Responsive Image
در افق چشم انداز بیست ساله کشور، پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف، كانون شبكه گسترده‌اي از مراكز آموزشي، پژوهشي و كسب و كارهاي مبتني بر فناوری‌هاي نوين حوزه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم داده، هوش مصنوعی و علوم و فناوری های بین رشته ای، به خصوص در حوزه سلامت می‌باشد. این پژوهشکده به عنوان یکی از مراکز برتر آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری منطقه با استفاده از همکاران متخصص و متعهد، توانايی پژوهش، طراحی، و توسعه فناوری‌ها و محصولات مورد نياز كشور را از طريق شبکه سازی و تعامل موثر با ديگر مراكز تحقيقاتی داخلی و بين المللی در زمينه‌های مرتبط دارا می‌باشد. این پژوهشکده یکی از پایگاه‌های موفق جذب نخبگان خارجی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌باشد.

عملکرد پژوهشکده در یک نگاه
این پژوهشکده نوع دوم، بدون بودجه دانشگاهی و دولتی، علاوه بر انجام خدمات درپیش گفته، تاسیس مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی متعدد، ایجاد فناوری‌ها، شرکت های زایشی، ایجاد اشتعال و اقدامات فراوان برای توسعه دانشگاه، کمک های مالی قابل توجهی کرده است (برای نمونه: اعطای بیش از ۹ میلیارد تومان تخفیف محصولات فناورانه ذخیره سازی به دانشگاه در ۲ سال گذشته از طریق شرکت پرسا، و اعطای ۳۵ درصد سهام شرکت پردیس اول کیش به دانشگاه). علاوه بر این، از محل درآمد حاصل از انجام پروژه‌های ارتباط با صنعت و فناوری های ایجاد شده، اقداماتی نظیرباسازی ساختمان پژوهشکده و تجهیز آزمایشگاه های تحقیقاتی (به ارزش ۲ میلیارد تومان)، تجهیز تکمیلی آزمایشگاه علوم شناختی (به ارزش ۱ میلیارد تومان)، تجهیز مرکز نوآوری علوم داده و هوش مصنوعی (به ارزش ۱ میلیارد تومان)، و اعطای کمک هزینه بلاعوض به دانشجویان تحصیلات تکمیلی (به ارزش ۲۰ میلیارد تومان)، به انجام رسیده است.
Responsive Image
Responsive Image
Responsive Image
Responsive Image