درباره پژوهشکده

درباره ما

با وجود پیشرفت‌های علمی و فناورانه، همچنان برای بسیاری از نیازها و مسائل واقعی کشور پاسخ روشنی ارائه نشده است. این چالش‌ها به ماهیت بین رشته‌ای، پیچیدگی مسائل فراگیر و نبود راه حل واحد برای آن‌ها باز می‌گردد که امکان ارائه پاسخ در انزوای آزمایشگاه‌ها و دانشگاه‌ها یا اتاق‌های دربسته سیاستگذاران را غیر ممکن ساخته است. به منظور یافتن راه‌حلی برای پاسخ به این چالش، پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف در سال 1387 آغاز به کار نمود.

این مجموعه از طریق ایجاد فضایی برای مشارکت پژوهشگران، مدیران اجرایی، کارآفرینان، فعالان اجتماعی و سیاستگذاران در فرایند پژوهش، طراحی، آزمون عملی و ارزیابی، درصدد طراحی و پیشبرد الگوهای حل مسائل فراگیر جامعه می‌باشد. خروجی این فرایند ممکن است یک سازمان، موسسه و یا یک گروه داخلی ذیل پژوهشکده باشد که در طول دوره طراحی مفهومی اولیه، شکل گرفته و با همکاری عناصر اجرایی و مشارکت دی نفعان تکامل می‌یابد.

ماموریت

حل نوآورانه مسائل حوزه سیاستگذاری و حکمرانی کشور و طراحی ساز و کار تعامل موثر مردم و حاکمیت مبتنی بر:

  • توسعه دانش سیاستگذاری و حکمرانی ملی، مبتنی بر شواهد و تجربیات بومی
  • پرورش سیاست پژوهان و کارشناسان خبره و جوان و مسلط بر دانش روز بین‌المللی
  • تقویت رویکرد حل مسئله چند رشته‌ای، مشارکتی و اجتماعی در نسل جدید سیاستگذاران کشور

چشم‌انداز

پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف در افق سال 1407، مرجعی پیشتاز و قابل اعتماد در هم‌آفرینی راهکارهای سیاستی و حکمرانی اثرگذار، برای حل موضوعات پیچیده و چند رشته‌ای، در بعد ملی و منطقه‌ای خواهد بود.

 

ایده ما

کار ویژه ما

 

 

Responsive Image

افق ما

تکامل ما

گذشت زمان و بروز مسائل پیچیده و چندبعدی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، دانشگاه صنعتی شریف را که از دیرباز طلایه‌دار حوزه فنی و مهندسی کشور بود، بر آن داشت تا وارد سایر حوزه‌های علمی همچون علوم اجتماعی و سیاستگذاری نیز بشود. شکل‌گیری دوره فلسفه علم در سال 1378، تأسیس دانشکده مدیریت در سال 1380و دوره اقتصاد در سال 1384 به همین دلیل صورت گرفت. در ادامه این مسیر، طی سال‌های 1384 تا 1386 با همکاری دانشگاه ساسکس انگلستان، دوره مشترک دکتری سیاستگذاری علم و فناوری برای اولین بار در ایران ایجاد شد تا زمینه‌ساز تقویت دانش سیاستگذاری در کشور شود. در سال 1387 و همزمان با بازگشت تعدادی از فارغ التحصیلان رشته‌های مرتبط به کشور و احساس نیاز به انجام پژوهش‌های کاربردی و اثرگذار در حوزه سیاستگذاری، پژوهشکده تأسیس گردید.  با گذشت هفت سال از تأسیس پژوهشکده، لزوم ایجاد نهادی تخصصی در زمینه حکمرانی که هدف آن ارتقاء ساختارهای کلان تصمیم‌گیری در کشور بود بروز ‌یافت. به همین منظور اندیشکده حکمرانی شریف در سال 1394 تأسیس شد. در ادامه به منظور شبکه‌سازی جامعه سیاستگذاری و به نمایش گذاشتن دستاوردهای پژوهشی این حوزه، کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی در سال 1396 گردید. علاوه بر این، برای ورود جدی و آکادمیک دانشگاه صنعتی شریف در سیاستگذاری علم و فناوری و توسعه دانش بومی آن، دوره کارشناسی ارشد سیاستگذاری علم و فناوری با همکاری پژوهشکده و دانشکده مدیریت و اقتصاد در سال 1397 ایجاد شد.همچنین پژوهشکده به منظور توسعه شبکه خود، بستری فراهم نمود تا گروه‌های پژوهشی آن که حول موضوعات مختلف سیاستگذاری فعالیت نموده و به سطح قابل توجهی از رشد رسیده‌اند، در قالب مجموعه‌های اقماری تخصصی به فعالیت بپردازند. رصدخانه مهاجرت ایران و همچنین اندیشکده کسب و کار شریف را می‌توان دنمونه از این دست دانست.

تخصص‌های ما

 

 

 

 

تخصص‌های ما

 

گزارش عملکرد پژوهشکده