ویژه انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری 1401
رشته مهندسی صنایع بهخاطر ویژگیهای خاصی که دارد به طور روزافزونی مورد توجه داوطلبان کنکور قرار گرفته است. ویژگیهایی همچون:
-
ماهیت بین رشتهای که مفاهیم ریاضی، علوم کامپیوتر، علم داده، تکنیکهای مهندسی، ساخت و تولید، مدیریت و مفاهیم اقتصادی را در برمیگیرد.
-
توانایی مهندسین صنایع جهت راه اندازی کسب و کارهای کامپیوتری و پلتفورمی این رشته را برای جوانان جذاب کرده است. تعداد زیادی از شرکتهای کامپیوتری قدیمی توسط مهندسین صنایع ایجاد شده و هماکنون هم بسیاری از استارتاپهای کامپیوتری و پلتفورمی را مهندسین صنایع ایجاد یا اداره میکنند.
-
نیاز کشور و سازمانها به حل مسائل و مشکلات چند بعدی و پیچیده، نقش مهندسین صنایع که توانایی تحلیل چنین سیستمهایی دارند را بسیار پررنگ کرده است.
-
بازار کار عالی و جایگاه سازمانی خوبی که مهندسین صنایع دارند این رشته را برای کسانی که نگرانی شغلی دارند رشته مطمئنتری کرده است.
-
تنوع کاری مهندسی صنایع یک ویژگی جذاب است. بدون استثنا هر سازمانی به مهندس صنایع نیاز دارد. کارخانجات صنعتی، بانکها و شرکتهای مالی و سرمایهگذاری، بیمارستانها، واحدهای تحقیق و توسعه، شرکتهای کامپیوتری و تولید نرم افزار، دانشگاهها، موسسات گردشگری، موسسات فرهنگی و ورزشی، شهرداریها وزارتخانه ها، شرکتهای توزیع کالا، فروشگاهها بزرگ زنجیرهای ملی و بینالمللی، شرکتهای هواپیمایی و حمل و نقل و غیره.
-
حتی در یک کارخانه یا سازمان نیز مهندسین صنایع کارهای متنوعی میتوانند انجام دهند. برنامه ریزی تولید، طراحی و بهبود فرایندها، مدیریت پروژه، طراحی چیدمان، طراحی و بالانس خطوط تولیدی، ارزیابی فنی و اقتصادی طرحهای جدید، مدیریت کیفیت، مدیریت طراحی محصول و خدمت، مدیریت ارتباط با مشتریان و تامین کنندگان، مهندسی تولید نرم افزار، طراحی مفهومی پلتفورمهای کامپیوتری، برنامهنویسی، هدف گذاری و تدوین برنامههای بلند مدت و کوتاه مدت، ارزیابی عملکرد، مدیریت انبارداری و حمل و نقل، برنامه ریزی منابع سازمانی، بازاریابی دیجیتال، ساخت و تولید دیجیتال، برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات و غیره که محیط کاری یک مهندس صنایع را بسیار پویا و جذاب و دوست داشتنی میکند.
-
یک ویژگی جذاب مهندسی صنایع آن است که کلیه آموختهها و مهارتهای این رشته را میتوان در زندگی روزمره فردی و خانوادگی به کار برد. یک فرد یا یک خانواده هم یک سیستم است که نیاز به بهبود و توسعه و ارتقا دارد.
-
امروزه کارآفرینی و ایجاد شرکتهای دانش بنیان مورد توجه قرار گرفته است. مهندسین صنایع در طول دوره تحصیلی بسیاری از مهارتهای کارآفرینی را میآموزند و زمینه علمی و مهارتی لازم برای کارآفرین شدن را پیدا میکنند و میتوانند یک شرکت دانش بنیان در حوزه تخصصی مهندسی صنایع ایجاد کنند یا اینکه یک تیم چند رشتهای را تشکیل دهند و در حوزههای تخصصی برق، مکانیک، کامپیوتر، نانو، زیست فناوری و غیره شرکت ایجاد کنند.
-
یک ویژگی جذاب که رشته مهندسی صنایع دارد این است که دانشجویان صنایع میتوانند همزمان دوره فرعی کامپیوتر را هم تحصیل کنند. بدین ترتیب که حدود ۳۰ واحد مهم و اصلی رشته کامپیوتر را اخذ میکنند و گواهینامه دوره فرعی علوم کامپیوتر میگیرند. این دو رشته با هم سینرژی بسیار خوبی ایجاد میکنند.
-
برای کسانی که علاقمند هستند که برای ادامه تحصیل ارشد MBA بخوانند، مهندسی صنایع بهترین انتخاب است. چرا که این دو رشته مکمل هم هستند. این طور نیست که در کارشناسی رشتهای را خوانده باشند که بعدا در MBA و محیط کار از تحصیلات و معلومات کارشناسی خود استفاده چندانی نبرند.
-
در خصوص ادامه تحصیل در مهندسی صنایع راههای زیادی وجود دارد. در داخل کشور ۱۰ گرایش مختلف برای کارشناسی ارشد دایر است و در خارج از کشور هم به شرط معدل و زبان خوب میتوان از بهترین دانشگاههای جهان پذیرش گرفت.
با توجه به نیازی که کشور و شرکتهای داخلی و بینالمللی به مهندسین صنایع دارند و نقشی که مهندسین صنایع برای ارتقا و بهبود صنعت و سازمانها و رفاه مردم میتوانند داشته باشند، امید است داوطلبان کنکور این رشته را بخوبی بشناسند و با توجه به علاقه خود انتخاب رشته صحیحی انجام دهند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید سند ویژهنامه همایش ۱۴۰۱ معرفی رشته مهندسی صنایع را دریافت کنید.