معاون جدید فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف معرفی شد
به گزارش روابط عمومی ،در این مراسم که روز شنبه 13 دی ماه سال جاری به صورت مجازی برگزار شد دکتر فتوحی، رییس دانشگاه صنعتی شریف با تشکر و قدردانی از دکترحسینی، معاون پیشین فرهنگی اجتماعی، اظهار کرد: وی در دوره چهارساله فعالیت خود در معاونت فرهنگی اجتماعی فعالیتهای بسیار خوبی انجام داد که همراه با نوآوری و خلاقیت در توسعه امورفرهنگی و پررونق شدن این حوزه بود.
رییس دانشگاه صنعتی شریف در مورد معاون جدید فرهنگی اجتماعی دانشگاه نیز گفت: دکتر فخارزاده از اساتید جوان، پرنشاط و باانگیزه دانشگاه و دانشکده مهندسی برق است که میتواند در حوزه فرهنگی نیز موثر واقع شود .
وی با اشاره به اهمیت معاونت فرهنگی اجتماعی و ضرورت همراهی با دانشجویان در این معاونت اظهار کرد: همواره گفتهام که معاون فرهنگی، حکم پدر دانشجویان را دارد اما با توجه به سن و سال و جوانی دکتر فخارزاده باید او را به عنوان برادر بزرگتر دانشجویان بدانیم.
دکتر فتوحی گفت: در ادامه راه قطعا از او به عنوان عضو خوش فکر در هیئت رئیسه دانشگاه بهره خواهیم برد و امیدوارم که در این حوزه بتوانند به ما کمک کنند.
رییس دانشگاه صنعتی شریف افزود: اگر اعتقادمان بر این است که فارغالتحصیلان دانشگاه باید جزو بهترینها باشند، پس از نظر فرهنگی، اجتماعی و شخصیتی نیز این مسئله باید در نظر گرفته شود. این مسئله به عنوان یکی از مضامین راهبردی دانشگاه است. این مسئله درتمام حوزهها از جمله آموزش، پژوهش و مسائل اخلاقی و فرهنگی هم باید در نظر گرفته شود و باید کمک کنیم که دانشجویان دانشگاه را خانه دوم خود بدانند و محیطی دلپذیر را برای آنها فراهم کنیم.
دکتر فتوحی گفت: همانطور که در سایر بخشهای دانشگاه تلاش شده که فعالیتها برنامه محور باشد، در این حوزه نیز همین مسئله باید در نظر گرفته شود و قطعا دکتر فخارزاده چنین موضوعی را مد نظر خواهد داشت .
وی با بیان اینکه فعالیتهای حوزه فرهنگی اجتماعی بر خلاف سایر بخشهای دیگر تنها منوط به یک معاونت نیست افزود: درست است که متولی اصلی این موضوع معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه است اما حوزه فرهنگ بسیار وسیع است و عملا بخشهای دیگر دانشگاه نیز نسبت به آن نقش دارند و همه در قبال مسائل فرهنگی مسئول و یا دست کم در این زمینه اثرگذارهستیم.
وی افزود: در معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه باید از ظرفیت دانشجویان برای پیادهسازی و اجرای برنامهها استفاده شود چرا که دانشجویان پتانسیل بالایی دارند. همچنین باید بر قانونمند بودن فعالیتها و گروههای دانشجویی تاکید کنم و دانشجویان باید موظف به اجرای قانون در حوزههای مختلف باشند.
دکتر فتوحی همچنین تصریح کرد: نگاه پدرانه و برادرانه باید در معاونت فرهنگی اجتماعی حاکم باشد. ما دانشجویانی با عقاید و سلایق مختلف داریم و معاون فرهنگی باید تلاش کند تا فعالیتهایش تمام این سلایق را در بر بگیرد و همه احساس کنند که جای امنی برای اظهار نظر خود دارند .
رییس دانشگاه صنعتی شریف همچنین به استفاده از پتانسیل اساتیدی که ارتباط خوبی با دانشجویان دارند نیز تاکید کرد و در مورد ضرورت متنوع بودن فعالیتهای معاونت فرهنگی نیز گفت: در این راستا باید همکاری خوبی با معاونت دانشجویی و نهاد رهبری صورت بگیرد تا بتوان هر چه بهتر فعالیتهای فرهنگی را پیش برد.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام طباطبائی، رئیس دفتر نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی شریف در مورد معاون فرهنگی جدید دانشگاه گفت: دکتر فخارزاده علاوه بر اینکه از نظر علمی زبانزد است تجربههای مدیریتی خوبی هم تا کنون داشته و مطمئنم در مسئولیت جدید نیز با قدرت میتواند کار را پیش ببرد. او علاوه بر رزومه علمی و مدیریتی، رزومه فرهنگی قابل توجهی هم دارد از قرآن تا ادبیات فعالیتهای بسیاری داشته است.
در ادامه برنامه دکتر فاطمیزاده، معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف گفت: معاونت دانشجویی و معاونت فرهنگی اجتماعی از نظر جامعه هدف اشتراکهای زیادی دارند و امیدوارم همانطور که پیش از این ارتباط خوبی میان این دو معاونت بود و امیدوارم با هماهنگی بیشتر و منسجم بتوانیم دانشگاه را پس از گذراندن دوران کرونا در وضعیتی مناسبی قرار بدهیم.
در ادامه برنامه مهندس دهبیدی پور، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف نیز در مورد همکاری با دکتر فخارزاده در این بخش گفت: ایشان در مرکز رشد مدیری خوب و توانمند بوده اند و شخصیتی علمی و فناوری دارند و در داخل و خارج از کشور در این زمینه حضور پررنگی داشته است.
وی افزود: دکتر فخار زاده یک شخصیت فرهنگی است و در زمانی که در پارک علم و فناوری حضور داشتند ویژگیهای اخلاقی بارزی را ارائه میکرد. چیزی که ایشان در پارک به یادگار گذاشت اخلاق بود. و نشان داد که میتوان در موضوعی اختلاف نظر داشت ولی با تواضع و منش والای انسانی و اسلامی درکنار هم برای یک هدف کار کرد.
مهندس دهبیدی پور گفت: ویژگی دیگر دکتر فخارزاده خلاقیت است که یکی از مهمترین مزیتهایی است که در سمت جدید از آن بهره خواهد برد. رفتن دکتر فخارزاده از پارک علم و فناوری برای ما احساس غریبی دارد و از طرفی مدیری توانمند را از دست دادهایم و از سوی دیگر، میبینیم که وی در موقعیتی بهتر و با دامنه تاثیر بالاتر منشاء اثر خواهد بود.
در پایان مراسم نیز دکتر محمد فخارزاده گفت: باید از ریاست دانشگاه و معاونان قبلی به ویژه دکتر حسینی تشکر کنم.
وی به ضرورت توسعه فعالیت معاونت فرهنگی و گسترش آن به سایر بخش های دانشگاه علاوه بر دانشجویان اشاره کرد و گفت: معاونت فرهنگی باید معاونت تمام دانشگاه از دانشجویان و اساتید تا کارمندان باشد.
دکتر فخارزاده همچنین به شرایط سخت تحصیل در دوران کرونا و آموزش مجازی اشاره کرد و گفت: از طرف آموزش مجازی و ارزیابیهای مستمر تمام زمان دانشجویان را گرفته و از سوی دیگر آنها از اجتماع دور شدهاند و اگر خدای ناکرده این دوره طولانیتر شود باید فکری برای آسیبهایی که این نسل از این شرایط میبیند، بکنیم.
معاون جدید فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه برنامههای او بر سه محور همدلی، نوآوری و توسعه استوار خواهد بود گفت: من به برنامه نیاز محور معتقد هستم و ضمن حفظ برنامه خوب گذشتگان، برنامهای در راستای پاسخ به نیاز دانشجویان ارائه خواهم کرد.
وی با اشاره به همدلی گفت: باور داریم که همه ما اعضای یک خانواده هستیم و شریف خانه ما است و همه ما خانه ای شاد، آباد و آزاد می خواهیم و باید همزیستی و همکاری را تمرین کنیم و لازمه این کار همدلی است.
دکتر فخارزاده با تاکید بر نوآوری در فعالیتهای فرهنگی نیز اظهار کرد: همانطور که دانشگاه صنعتی شریف در آموزش و پژوهش سرآمد است در فرهنگ نیز باید سرآمد باشد و فارغ التحصیلان ما محرکان جامعه باشند. در این راستا راهاندازی استارتاپهای فرهنگی و تولید محصولات فرهنگی از اهدافمان است.
وی افزود: استعدادهایی که در دانشگاه حضور دارند باید به عموم ارائه شوند و راهاندازی مراکز نوآوری فرهنگی یک ضورت است و با توجه به همدلی کم سابقهای که میان نهاد، پارک علم و فناوری و معاونتهای پژوهشی و فرهنگی وجود دارد آینده روشنی را میتوان برای ایجاد مراکز نوآوری متصور بود ،البته این اقدام از مدتی پیش آغاز شده و از این پس باید گامهای سریعتری برداریم.
دکتر فخارزاده در مورد مفهوم توسعه در برنامههای خود نیز گفت: توسعه شامل موارد فیزیکی، سازمانی و برنامه است. فضای فرهنگی دانشگاه نسبت به بیست سال قبل تغییری نکرده اما فضای آموزشی و پژوهشی در این مدت افزایش داشته است. در دوره دکتر فتوحی 50 هزار متر مربع به فضای فیزیکی اضافه شده است و اکنون زمان آن است که خمس و زکات این توسعه به فرهنگ را پرداخت کنیم و خوشبختانه ایشان نیز این خواسته را پذیرفته اند و امیدواریم که به زودی بتوانیم کار را عملی کنیم.
وی ادامه داد: معاونت فرهنگی نسبت به سایر معاونتهای کمتر توسعه یافته و ساختار اداری مناسبی ندارد و تعداد کارمندان آن نیز پاسخگوی نیاز دانشگاه نیست. اگر در نظر داشته باشیم که فعالیتها را گسترده تر کنیم نیازمند توسعه ساختاری و سازمانی هستیم و مدیران میانی باید تقویت شوند.
دکتر فخار زاده گفت: باید از دانشجویان به عنوان مشاوران و کارگزاران امین در راستای اهداف و برنامهها استفاده کنیم و با توجه به تجربهای که در این زمینه در مرکز رشد بوده ؛ امیدواریم در معاونت فرهنگی نیز این اتفاق به خوبی پیش برود.
معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف گفت: معاونت فرهنگی متعلق به تمام اعضای دانشگاه از جمله کارمندان، دانشجویان و فارغ التحصیلان است و توجه به این جامعه در برنامههای معاونت فرهنگی در دستور کار قرار خواهد گرفت.