معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف جلسه "ماموریت دانشگاهها در دنیای نوین" را بهمنظور هماندیشی جهت پیشبرد اهداف فعلی و برنامهریزی برای فعالیتها و مسیر آینده دانشگاه را بهصورت مجازی برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه در نظر دارد بهمنظور هماندیشی جهت پیشبرد اهداف فعلی دانشگاه، برنامهریزی برای فعالیتها و مسیر آینده دانشگاه و همچنین بررسی مشکلات و موانع پیشرو سلسله جلساتی با مشارکت نخبگان داخلی و خارجی برگزار نماید.
در همین راستا اولین جلسه از این سلسله جلسات با موضوع "ماموریت دانشگاهها در دنیای نوین" به مناسب هفته پژوهش و فناوری روز یکشنبه 30 آذر ماه برگزار شد.
در این جلسه دکتر محمدرضا موحدی موحدی، معاون پژوهش و فناوری، دکتر امین صابری، استاد دانشکده مدیریت علم و مهندسی دانشگاه استنفورد، دکتر یحیی تابش، استاد سابق دانشکده علوم ریاضی دانشگاه و پژوهشگر دانشگاه استنفورد، دکتر حمیدرضا ربیعی، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه و دکتر عبدالرضا سیمجی، مدیر امور بینالملل دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداختند.
در ابتدای جلسه دکتر موحدی ضمن تشریح زنجیره دانش تا ارزش دانشگاه، برنامههای معاونت پژوهش و فناوری را در جهت تحقق اهداف عملیاتی و راهبردی دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری نظیر توسعه فعالیتهای پژوهشی و فناورانه در علوم بین رشتهای، فعالیتهای مرکز کارآفرینی و مدرسه اشتغال، برنامه گرنت، مجتمع خدمات فناوری، برنامه توسعه و انتفال فناوری، حمایت از داراییهای فکری دانشگاه، شتابدهنده، مرکز رشد، پارک علم و فناوری و ناحیه نوآوری شریف را معرفی کرد.
سپس دکتر صابری، عضو هیات علمی دانشگاه استفورد، عضو کمیته تدوین استراتژی آنلاین استنفورد و بنیانگذار موسسه NovoEd به ارایهای با موضوع "آمورش مجازی و آینده دانشگاهها در دنیای نوین" پرداخت. وی با توضیح ایدههای خود در خصوص آموزش مجازی، تجربهای در خصوص برگزاری یک دوره کارآفرینی مجازی که افراد مختلفی در سطح جهان در آن شرکت کرده بودند را تشریح کرد و ویژگیهای آموزش ارایه شده از سوی موسسه NovoEd را معرفی نمود. در ادامه نیازها و فرصتهای آموزش دانشگاهی و نقش فناوری در آن را توضیح داد.
در ادامه دکتر تابش، ابتدا فعالیتها و ماموریت دانشگاه صنعتی شریف از ابتدا تا به امروز را مرور کرد سپس به اهمیت جای دادن فعالیتهای کارآفرینی در برنامهی اصلی دانشگاه اشاره کرده و نگاه خود را در خصوص آینده دانشگاه ارایه کرد.
پس از آن دکتر فرزانه، سخنرانی خود را با موضوع "دانشگاه کارآفرین یا سازمان موازی" را آغاز نمود. ضمن انتقاد از نسلسازی دانشگاه به تشکیل کمیته راهبردی دانشگاه و تدوین برنامه راهبردی اشاره کرد. وی این سوال را مطرح کرد که آیا راه اندازی کسب و کار یکی از ماموریتهای دانشگاه است و یا فعالیتی است که به صورت جنبی باید در حاشیه دانشگاه صورت پذیرد. دکتر فرزانه در ادامه نحوه تامین اعتبارات دانشگاههای مطرح دنیا را مرور کرد و نظرات خود را در خصوص عدم امکان تامین اعتبارات دانشگاه از محل درآمدهای کسب و کارهای زایشی تشریح کرد.وی نظم و انظباط آموزشی، حرفهای، اخلاقی و کیفیت آموزش را میراث دانشگاه نامید و بهرهبرداری از نام دانشگاه برای مقاصد تجاری و راه اندازی کسب و کار صحیح را ندانستنه و آن را فسادآفرین معرفی کرد.
دکتر ربیعی به عنوان سخنران بعدی، سخنان خود را با موضوع تغییر ماموریت دانشگاهها در طول سالیان گذشته آغاز کرد و فعالیتها و برنامههای دانشگاههایی مطرح مانند MIT، آکسفورد، هاروارد و سوربون را در حوزه پژوهش، فناوری و حمایت از استارتآپها و کسب و کارهای فناورانه را با دانشگاه صنعتی شریف مقایسه نمود و مساله اصلی را تناسب فعالیتها و ماموریتهای اصلی دانشگاه در حوزههای مختلف دانست. وی آموزش با کیفیت را از ارکان اصلی دانشگاه شمرد و عنوان کرد پژوهش به جهت پاسخ به مسئولیتهای اجتماعی باید در راستای حل مسائل جامعه باشد.
در ادامه دکتر سیمچی، نیروی محرکه تحول دانشگاهها در عصر نوین را تشریح کرد و گفت: دانشگاههای 50 سال آینده قطعاً مانند امروز نخواهند بود وی در ادامه مدلهای پیشنهادی برای دانشگاههای آینده را معرفی و ویژگیهای هر کدام را مرور کرد.
وی در خصوص مدل پیشنهادی برای دانشگاه صنعتی شریف فعالیتهای آن از نظیر؛ محتوای آموزش بینالمللی، برگزاری دورههای کوآپ، دیجیتالگرایی، فعالیتهای بینرشتهای، شرکای استراتژیک و بلند مدت، خروجی محور بودن، مسیرهای کسب و کار و ... را تشریح کرد.
در پایان نیز برخی از حاضرین در جلسه به تشریح نظرات خود در خصوص موضوع جلسه پرداختند.
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را به آدرس prm [at] sharif.ir ارسال فرمایید
دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران