پرفسور فضل الله رضا از دانشمندان پرآوازه و دومین رئیس دانشگاه صنعتی شریف در 105 سالگی و در اتاوای کانادا چشم از جهان فرو بست.
پروفسور فضلالله رضا سال ۱۲۹۳ خورشیدی در شهر رشت به دنیا آمد. فضلالله رضا، پسر شیخ اسدالله رضا از روحانیون و مالکان رشت بود. حاجی آقا رضا یکی از اجداد پدری فضلالله از مجتهدهای بزرگ گیلان بود و به احترام او پدر فضلالله، رضا را به عنوان نام فامیلشان انتخاب کرد. فضلالله تحصیلات ابتدایی را در شهر رشت خواند و برای ادامه تحصیل به تهران رفت و دوره دبیرستان را در پایتخت گذراند. فضلالله جوان بعد از اتمام دبیرستان، در رشته مهندسی برق دانشکده فنی دانشگاه تهران قبول شد و سال ۱۳۱۳، همزمان با تأسیس دانشگاه تهران وارد این دانشگاه شد و از اولین فارغالتحصیلان دانشکده فنی این دانشگاه بود. فضلالله رضا اولین کتابش را با عنوان هندسه علمی و عملی سال ۱۳۲۰، یعنی وقتی ۲۷ساله بود نوشت و همان زمان در علوم ریاضی کارهای تحقیقاتی میکرد. او برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و مدرک کارشناسی ارشد مهندسی برق را از دانشگاه کلمبیا گرفت. چهار سال بعد، رضا دکترای رشته مهندسی برق را از دانشگاه پلیتکنیک نیویورک گرفت. پروفسور رضا در سالهای ۱۳۳۴تا ۱۳۳۹ در آزمایشگاه تحقیقاتی الکترونیک دانشگاه امآیتی در بوستون استخدام شد و سال ۱۳۴۷ عضو گروه مهندسی برق دانشگاه سراکیوز ایالت نیویورک شد. سال ۱۳۴۰ پروفسور رضا استاد مهمان دانشگاه پلیتکنیک زوریخ سوییس و از سال ۴۱-۴۲ استاد مهمان دانشگاه فناوری سلطنتی دانشگاه کپنهاک دانمارک بود و در این دانشگاه تدریس میکرد. تحقیقات و مباحث مورد علاقه پروفسور درباره نظریه ریاضی سیستمها و مدارهای الکترونیکی است. او چهار کتاب درسی به زبان انگلیسی و یازده کتاب به زبان فارسی تألیف کرده است. پروفسور رضا طی سالهای ۴۶تا۴۸ رئیس دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران بود.
برساند. پروفسور رضا علاوه بر کتابهای متعددی که در زمینه مهندسی تألیف کرده، کتب برگ بیبرگی (مجموعه مقالات فرهنگی)، مهجوری و مشتاقی (مقالات فرهنگی و ادبی)، نگاهی به شاهنامه، راز آفرینش، ادبیات و تحقیق ادبی و نقدها را بود آیا که عیاری گیرند را نیز در کارنامه تألیفات خود دارد.
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را به آدرس prm [at] sharif.ir ارسال فرمایید
دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران