جدیدترین کتاب های چاپ شده در انتشارات دانشگاه صنعتی شریف
به گزارش روابط عمومی، موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف دو کتاب جدید با عناوین « آشنایی با آیین نگارش علمی و اداری » و « ارتعاشات سیستم¬های پیوسته» را منتشر کرد.
آشنایی با آیین نگارش علمی و اداری
تألیف دکتر مریم سیّدان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف
چاپ اول: 1396
مؤسسۀ انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف
این کتاب دو هدف عمده را دنبال میکند: نخست، آموزش اصول و قواعد نوشتن؛ دوم، آموزش برخی از انواع نوشتههای پُرکاربرد علمی و دانشگاهی و اداری. نویسندۀ کتاب معتقد است با وجود تأليف آثار بسیار در حوزۀ نگارش، این عرصه، ازجمله بهدلیل توسعۀ فضای مجازی و رواج استفاده از حروفنگاریِ کامپیوتری در نوشتن، نیاز به روزآمد شدنِ پیوسته دارد و کتاب بهمنظور پاسخگویی به چنین نیازی و نیز رفع پارهای از ضعفهای مربوط به مهارتهای نگارشیِ دانشجویان، نوشته شده است.
مطالب آشنایی با آیین نگارش علمی و اداری در سه گفتار تنظیم شده است: گفتار نخست پارهای از مهمترین اصول نگارش علمی به زبان فارسی را شرح میدهد و خواننده را با مراحل نوشتن یک متن، نکاتی دربارۀ زبان نوشته، اصول و قواعد خط فارسی، اصول نگارش نامها و واژههای بیگانه به خط فارسی و نیز نحوۀ نوشتن عدد و فرمول در نوشتههای فارسی، نشانههای نگارشیِ رایج در فارسی و مهمترین موارد کاربرد هریک، شکل ظاهری و نظم محتواییِ نوشته، قواعد درج جدول و تصویر در نوشته آشنا میسازد. گفتار دوم «ارجاعنویسی» نام دارد. هرچند ارجاعنویسی نیز جزء اصول نگارش علمی است، بهدلیل گستردگیِ مباحث، ذیل گفتاری مستقل آورده شده است. در این گفتار، نویسنده کوشش کرده است، پس از مطالعۀ برخی شیوهنامههای معتبر ملّی و بینالمللی، شیوهنامهای مستقل برای ارجاعنویسی عرضه کند. گفتار سوم شیوۀ نگارش بعضی از انواع نوشتههای پُرکاربرد علمی و اداری پیشنهادۀ پژوهشی، پایاننامه، مقاله، گزارش و پارهای از نوشتههای اداری را شرح میدهد.
کتاب با صبغهای آموزشی نوشته شده است. هرچند نویسنده قصد عرضۀ دیدگاههای نو در حوزۀ نگارش را نداشته است، اما پارهای از بخشها (بهویژه گفتار دوم و بعضی از قسمتهای گفتار سوم)، نسبت به دیگر کتابهای منتشرشده در حوزۀ نگارش فارسی، فرقها و تازگیهایی دارد. مخاطب اصلیِ کتاب عموم دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاههای ایران بهویژه دانشجویان محصّل در رشتههایی غیر از رشتۀ زبان و ادبیات فارسیاند. کتاب 298 صفحه دارد.
ارتعاشات سیستم های پیوسته
تألیف سینگیرسیو اس. رائو
ترجمۀ دکتر حمید معین فرد، مهندس معین راد گلچین
چاپ اول: 1396
مؤسسۀ انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف
این کتاب را پروفسور رائو، استاد دانشگاه میامی ایالات متحدۀ امریکا تألیف کرده و درحال حاضر، به اعتقاد مترجمان، کامل ترین مرجع موجود در حوزۀ ارتعاشات سیستم های پیوسته است. مطالب ارائه شده دربرگيرندۀ همۀ مباحثِ مورد نیاز برای تحلیل و مطالعۀ ارتعاشات سازه های مختلف است.
رويکرد کلي مورد استفاده در کتاب به اين صورت است که در ابتدا مروري مختصر بر ارتعاشات سيستم هاي گسسته صورت مي پذيرد. سپس رويکردهاي مختلف به دست آوردن معادلات حرکت سيستم هاي پيوسته (ازجمله رويکرد تعادل، رويکرد حساب تغييرات و رويکرد معادلات انتگرالي) مورد بحث قرار مي گيرد. پس از آن رويکردهاي مختلفِ حل معادلات حرکت سيستم هاي پيوسته (مانند رويکرد مقدار ويژه و آناليز مودال و همچنين رويکرد تبديلات انتگرالي) بررسي مي شوند. در ادامه با توجه به فراهم شدن مقدمات لازم براي تحليل ارتعاشاتي سازه هاي پيوسته، ارتعاشات آزاد و اجباري سيستم هاي مختلفي از قبيل ارتعاشات عرضي ريسمان ها، ارتعاشات طولي و پيچشي ميله ها، ارتعاشات تيرهاي صاف و خميده و نیز حلقه هاي دايروي، ارتعاشات عرضي غشاها، صفحات و پوسته ها با جزئيات و شرح و تفصيل کامل مورد مطالعه قرار مي گيرند. همچنين انتشار موج در محيط هاي الاستيک نيز به طور کامل ارائه مي شود. در انتهاي کتاب نيز روش هاي تحليلي ـ تقريبي که به فراواني در مقالات و صنعت براي تحليل سريع تر سازه هاي پيچيده مورد استفاده قرار مي گيرند به همراه مثال هايي کاربردي ارائه شده است.
کتاب ارتعاشات سیستم های پیوسته، مرجعی کامل برای ارتعاشات سازه هاي مختلف است. اين کتاب می تواند مورد استفادۀ تمامیِ صنعت گران و پژوهشگران (به طور خاص دانشجويان سال آخر دورۀ کارشناسي، دانشجويان ارشد و دکتري و محققان دوره هاي پسا دکتري در گرايش هاي مختلفِ رشته هاي مهندسي مکانيک، هوافضا و عمران) قرار گیرد.
ارسال به دوستان |
نام شما: |
ایمیل شما: |
نام دوست شما: |
ایمیل دوست شما: |
|